Puskás Tivadar Távközlési Technikum

Végig a Gyáli-út hosszán nemzedékek sora menetelt, hogy magába szívja azt a tudást, mely oly sok elismerést érdemelt! A név, hogy "Gyáli-úti" fogalommá vált, és fényjelez, határainkon inne és túl, megbecsülést és hírnevet szerez ! Szíjj László Budapest, 2009


Puskás Tivadar


Puskás Tivadar

Puskás Tivadar 1844. szeptember 17-én született Pesten, a nemesi származású ditrói Puskás Ferenc hajózási vállalkozó és felesége, Agricola Mária első gyermekeként > > 

A telefonközpont

Azt hiszem, hálát adhatunk a sorsnak a mai modern technikáért, hiszen a véget nem érő beszélgetéseinkkel igen csak munkát adnánk a telefonos kisasszonyoknak > > 

A telefon hírmondó

A Telefonhírmondó korunknak legelmésebb találmánya. Egy élő hírlap, mely minden nyomtatott hírt megelőz, és a nap eseményeit mindenkor helybe hozza > >


A suli . . .


Az iskola története

1847-ben épült ki az elsõ távíróvonal az akkori Magyarország területén Pozsony és Bécs között. 1881-ben építették ki a Puskás fivérek - Tivadar és Ferenc - az elsõ budapesti telefonközpontot és a telefonhálózatot. 

Az Almamáter

A Gyáli úti szakképzés megkezdésének 100. évfordulóján elhatároztuk, hogy alapítunk egy egyesületet, melynek elsődleges célja a hagyományok ápolása és a végzettek és tanáraik összefogása.

2012-ben lett 100 éves a suli

Éppen 100 évvel ezelőtt, 1912. október 24-én nyitotta meg kapuit a Puskás Tivadar Távközlési Technikum elődje, a Posta Műszerész Tanonciskola. Azi ünnepségsorozat megnyitójára érkező több száz vendéget dr. Horváth László Ferenc igazgató köszöntötte.


Az 1967-ben végzett IV/C . . .Meghívó

az 50 éves érettségi találkozóra

Tisztelt Évfolyamtársaim, a Gyáli úti almamáterből! Nem vártuk, de eljött. Évek óta készülünk rá és most bekövetkezik, még néhány hét, és: 2017. május 6. 9:00 órakor . . .

Generációk vallomásai . . .

Az igazgató úr arra kért, hogy próbáljam meg néhány percben elmesélni annak a négy évnek a történelmi érdekességeit, amikor én a Gyáli út 22.-be jártam. Szép kis feladatot kaptam az igazgató úrtól... Beszéljek 10 percig, történetileg fussak át az 1967 és 71 közötti időszakon, legyen érdekes, és vicces is, és azért igazodjon az ünnepi helyzethez .                                     / Nagy György /Az 56 éves osztálytalálkozó képei. / Dr.Batizi András Ahogy így elnézem magunkat, eszembe jutott az az életbölcsesség, hogy életünk három szakaszra osztható: ifjúkor, felnőttkor és a "de jól nézel ki". / Az 50-éves ünnepség egyik bölcsessége volt, de akár a mostani megjelenésünkre is igaz lehet. Tisztelettel adózunk azoknak, akik már sajnos nem lehettek jelen ezen a napon, November 5.-én. Kedves bajtársak. Kívánok mindenkinek jó egészséget, reménykedve hogy jövőre ugyanitt, ugyanannyian, ahogy fénykorunkban mondtuk : Jelentem az osztály létszáma, az igazoltan távollévőkkel együtt, teljes. 


A '60-as évek . . .


A mi bandánk.

A Scampolo volt az első olyan magyar amatőr beatzenekar, amely rock and rollt játszott. 1961-ben jött létre, megalakítói a Földmunkagép Vállalatnál dolgozó fiatalok voltak (Atkári Lajos, gitár, Faragó "Judy" István, dob, Markója József, szaxofon, Selmeczi Sándor, basszusgitár, Varga Tibor orgona). Leggyakrabban a Vigyázó Ferenc utcai kultúrteremben léptek fel. 

Az Ifjúsági Park

A Budai Ifjúsági Park közismert nevén az Ifipark, amely Budapest kultikus szórakozóhelye volt 1961-től, huszonhárom éven keresztül szolgálta több generáció szórakozását. Az Ifipark kapui 1984. szeptember 23-án zárultak be végleg. A hely, ez a város szívében, a Budai Vároldalban található, Itt voltunk mi is hétvégeken . . .


Alma mater studiorum life paths


Folytatjuk . . .