MATÁV

Magyar Távközlési Vállalat

Információk és Cégtörténet

Az 1989-ben három részre osztott Magyar Posta egyik utódvállalataként megalapított MATÁV Magyar Távközlési Vállalatnál már 1990-ben jelentős hálózatfejlesztési program kezdődött, aminek nagy része (több mint 400 millió USD) a MATÁV privatizációjából származott . Az 1993ban hatályba lépett Távközlési Törvény koncessziós szolgáltatásnak minősített e a közcélú távbeszélő-szolgáltatást, így lehetőség nyílt arra, hogy a német Deutsche Telekom és az Ameritech International vállalatokból álló MagyarCom konzorcium 1993 végén a MATÁV 30%-ának tulajdonosává váljon . . . Tovább a logóra > >


Sajtóközlemények

Teljesen átalakul a Magyar Telekom szervezeti felépítése, amely mostantól az egyes ügyfélszegmensek mentén rendeződik, hogy a lehető leghatékonyabban tudjon működni -- jelentette be a legnagyobb hazai távközlési szolgáltató tegnap. 

Távközlés Magyarországon

1990-ig Magyarországon a távközlési szolgáltatások színvonala messze elmaradt a nemzetgazdaság fejlett ségi szintjétől és a lakossági elvárásoktól egyaránt. A vezetékes távbeszélő előfi zetők száma még a politikai-gazdasági rendszerváltás évében (1989) is alig érte el az egymilliót


Telefónia
Telefónia

A távírótól az internetig

Az első telefonvonal végül 1877. április 4.-én került üzembe Watson segítségével egy Charles Williams nevű elektromérnök közreműködésével, majd májusban egy Emery nevű férfi 20 dollárt ajánlott a bérleti díjáért. Ez volt a világ első "telefon előfizetési" díja.

< < < <


Magyar feltalálók . . .

A hírek, üzenetek lehető leggyorsabb célba juttatása minden időben létfontosság volt. Ha nem számítjuk a futárokkal küldött levelezési formát, az üzenettovábbítás céljára hosszú évszázadokon át egyedül a hang és a fény állt rendelkezésre.

< < < <


Relikviák